Projekt BIKE CENTRUM HENKY Riders DUNAJSKÁ LUŽNÁ

31.03.2019 20:01

Súhrnné informácie o projekte

BIKE CENTRUM HENKY Riders je projekt, ktorý spája niekoľko cyklistických aktivít na jednom mieste. BMX trať, Pump dráhy pre začiatočníkov a pokročilých, dirt park, tiál park, škola cyklistiky, cykloturistika, to všetko na jednom mieste pod záštitou úspešného klubu o.z. HENKYHO JAZDCI – HENKY Riders a obce Dunajská Lužná. Lokalita je v časti Jánošíková pri hrádzi, kde je pravidelný chod cyklistov a športovcov.  BIKE CENTRUM HENKY Riders je miesto oddychu, relaxu, spojený s pohybom a športom. Vekové hranice sú neobmedzené, každá veková skupina si tu príde na svoje, ako stráviť svoj voľný čas. BMX dráha bude slúžiť pre rozvoj a prípravu profesionálnych jazdcov na olympiádu.

Prínos projektu

 

V našom centre sa budú nachádzať až 4 cyklistické dráhy. BMX dráha na profesionálnej úrovni pre olympijskú disciplínu BMX, PUMP dráha pre amatérov a profesionálov spojenú s DIRT parkom ako nasledujúcou dráhou. Poslednú sekciu tvorí Triálový park s dráhou zručnosti. BIKE CENTRUM HENKY nachádza využitie pri športových akciách, sústredeniach, kempoch organizované na medzinárodnej úrovni. Spolupráca zo škôlkami, školami, širokou verejnosťou projektom UČÍME SA BICYKLOVAŤ pod dohľadom trénerov pracovať s deťmi s mládežou, verejnosťou zlepšovať techniku a tvoriť motoriku a pravidelní pohyb vedení k športu .

Cieľová skupina

Cieľovej skupine sa vek neurčuje každý si príde na svoje v BIKE CENTRUM HENKY Riders . Vedenie klubu HENKY Riders na medzinárodnej úrovni. Spolupráca so správou obce Dunajská Lužná pri organizovaní športových a kultúrnych podujatí. Spolupráca so SCZ /Slovenským cyklistickým zväzom/. Medzinárodný záujem BMX jazdcov pre dobré podmienky tréningu v BIKE CENTRE HENKY Riders. Oslovenie širokej verejnosti pre rozvoj cyklistiky na Slovensku. Využitie projektu pre verejnosť v rámci vopred stanovených a definovaních podmienok, pravidiel prostredníctvom informačnej tabule Vybudovanie pozitívneho vzťahu mládeže k športu a zdravému životnému štýlu Spolupracovať zo škôlkami, školami, širokou verejnosťou projektami učíme sa bicyklovať až po profesionálnych jazdcov, ktorý sa budú zúčastňovať medzinárodných pretekov až k olympiáde.