1.NOVOROČNÍ HENKY Riders camp 17-18.01.2015 Report

22.01.2015 22:41

1.NOVOROČNÍ HENKY Riders camp 17-18.01.2015 Report

Cez víkend sa stretli v hale špičkový český,slovenský a rakúsky bmx jazdci na 1.Novoročnom HENKY Riders campe s celkovým počtom 26 jazdcov. Nebolo núdza o finalistov s Majstrovstiev Európy 2014 a majstov republík .Tréning viedol Peter Henčl /Henky/ a elitný jazdec s Českej republiky Honza Švub. Jazdci boli rozdelení do dvoch skupín . Skupina A jazdci starší ako 11 rokov a skupinu B jazdci mladší ako 10 rokov. Jazdcov čakal pestrý program . Dve tréningové jednotky počas soboty s večerným pretekom a na nedeľu naplánovaný troj hodinový tréning.

Sobotný tréning sa viedol v perfektnej atmosfére a jazdci sa priam predbiehali ,aby ukázali všetko zo svojho umenia a zvyšovali si svoje schopnosti, že dokázali naskákať skoky , ktoré neskákali pred kempom. Poobede sa jazdilo viac na kontakt a jazdci súperili ešte viac . Nikto nenechával súperovi miesto na dráhe, jazdilo sa tvrdo no s rešpektom k súperovi. Keď jazdec spadol po kontakte zdvihol sa a snažil sa zmazať náskok pred súpermi čo najskôr. Gesto fair-play dodržiavali a vždy po odjazdení jazdy si podali ruky. Bolo to až neuveriteľne ,že rivali počas sezóny dokážu jazdiť ako najlepší kamaráti.

Uvolnenú atmosféru dňa ukončil večerný pretek. Tri vekové kategórie jazdili formou lósu kvalifikačné jazdy po ktorých postupovali do finále len jazdci s najnižším počtom bodov s umiestnenia s kvalifikačných jázd. Pre farby HENKY Riders vybojovala Kristína Madarasová 1.miesto v kategórii 14+ cr. a ukázala chalanom ,že sa zodpovedne pripravuje na novú sezónu.

Zastúpenie HENKY Riders sme mali pretekármi Davidom Pagáčom a Petrom Danihelom no ty medzi finalistami chýbali. Po vyhlásení víťazov a odovzdaní cien sa zúčastnení pobrali zregenerovať svoje sily na hotel a pripraviť sa na nedeľní tréning.

Počas nedeľného tréningu sa predvádzali hlavne mladší pretekári. Dobre rozjazdení po sobote predvádzali svoje umenie na dráhe jazdou po zadnom kolese a skákaním.

Starší jazdci podporovali tých menších a rozdávali svoje rady a rozťahovali jazdcov na skoky.Spolupráca fungovala aj pri cvičení cvikov pre štart a výbušnosť. Jazdci odchádzali s 1. Novoročného kempu s úsmevom a dobrou náladou a pripomenuli ,že sa už dopredu tešia na následujúci Valentínsky HENKY Riders camp 14-15.02.2015.