ERP -MAJSTROVSTVÁ EURÓPY

12.07.2015 00:00

 V Holandskom Erpe sa konali posledné preteky Európskej Ligy v BMX ju./elite  a zároveň Majstrovstvá Európy v Bmx challengerovej  kategorie.

Slovenský reprezentanti Sebastian Sulka a Kristína Madarasová zastupovali  HENKY Riders spolu s nimi s nimi David Pagáč v Českom národnom teame. 

 

Kristína Madarasová v kategórií G16 nastupovala po zranení a v kvalifikačných jazdách obsadila 2,2,3 mesto a postupovala do semifinále. V semifinále zajadila postupové 3 miesto a postovala do finále. Vo finále superka po štarte zavrela Kiku a tá začala stíhaciu jazdu . Do druhej zákruty nachádzala na 5 mieste no po zákrute ostala v zadu a do cieľa prišla na 8 mieste . Kristína obhájila finálovú účasť s roku 2014 s Dánska 

 

Sebastian Sulka v kategórií B/16 zajazdil  v kvalifikačných jazdách  2,3,3  a postupoval  do 1/8 finale.V 1/8finále stratil postupové štvrté miesto a do cieľa prišiel na nepostupovom 5 mieste.  Zdravotne nebol Sebastian v poriadku a nastupil v sebazapretí a prezentoval HENKY Riders v preteku na ME v Erpe.

 

David Pagáč v kategórií B13 obsadil v  kvalifikačných jázdách 3,3,3 miesto a postupoval do 1/8 finále . Osemfinálovú jazdu vyhral s prehľadom a čakalo ho 1/4 finále . V 1/4 finále zajazdil na postupovom 4 mieste a postupoval do 1/2 semifinále . V semifinále po štarte mal kontakt so súperom a David išiel s osmeho miesta . Počas trate  dotiahol náskok súperov no v cieľi bolo 5 nepostupové miesto a Davidovi ušlo finále len o kúsok .V preteku obsadil 9. miesto.

 

Na Henky Riders čaká vyvrcholenie sezóny pretek Majstrovstiev sveta v belgickom meste Zolder.

Kristína Madarasová kategória G16

 

 

David Pagáč kategória B 13: 

Sebastian Sulka kategória B 16 :