HENKY Riders - TRIP FRANCÚZSKO

12.09.2015 00:00

HENKY Riders v zložení Kristína Madarasová G16,David Pagáč B13, Peter Danihel B10  pod vedením realizačného teamu predsedom klubu Lindou a malou Viki spolu s mechanikom a šoférom Marianom a tréner Henky absolvovali trip po Francúsku, ktorý ukončili pretekom na novootvorenej BMX dráhe vo Štrasburgu.Odcestovali sme spololočne v stredu na večer .Francúzske hranice sme prekročili vo štvrtok ráno a nabrali sme smer na prvú BMX dráhu vo Schweinhaim pár kilometrov od Štrasburgu.Schweinhaim malá dedinka no dráha na malom priestore s asfaltovými zákrutami a technickými rovinkami zapôsobila na prvý pohľad.

foto BMX SCHWEINHEIM: 

 

Poskladali sme bike a uživali sme si jazdenie celé doobedie a poriadne sa rozjazdili na rýchlej francúzskej dráhe.

Po ukončen´tréningu sme sa presunuli asi 50 km na sever do mesta Saint Avold, kde sme mali na programe poobedný tréning. Keď sme prišli na dŕahu čakalo nás  prekvapenie . Brána bola zavretá a na dráhu sa nedalo dostať. Tento problém sme telefonicky vyriešili cez francúzského kamaráta a BMX jazdca Pierra Mineta , ktorý zavolal prezidentovi a ten nám otvoril dráhu a povolil nám jazdenie .

BMX dráha Saint Avold:

 Klubový tréning začínal o 18 hod. a my sme mohli skôr okúsiť rampu , ktorú nám sám prezident klubu ochotne spúštal.O 18 hod. sa dráha zaplnila domácimi jazdcami a my sme si spoločne s nimi mohli zatrénovať.

Tréning mal vysokú intenzitu jazdenia a bol riešení formou zábavy . Po tréningu sme pobalili veci a pobrali sa smer Štrasburg ,kde nás ubytoval náš dobrý kamarát Pierre Minet doma.Dali sme spoločnú večeru a naplánovali jazdenie na druhý deň. Po celom dni padol dobre spánok.

V piatok ráno po raňajkách sme sa vybrali južne od Štrasburbu asi 130km na BMX dráhu Cernay. Moderná  nová dráha ,ktorá bude ešte vylepšená asfaltovými zákrutami nás dobre preverila hlavne technicky na tretej rovine kde bol nasekaní skok za skokom a jedna chybička na rovine znamenala koniec.

foto bmx CERNAY:

Tréning sme ukončili na obed a naložili veci do auta a presunuli sme sa na dráhu do Schweinheimu, kde nás čakal Pierre  spolu s bývalím profi jazdcom dnes kondičným trénerom v klube Strasburg Alan.Dráhu sme už poznali s predchádzajúceho dňa tak sme nepotrebovali veľa času na rozjazdenie.Tréning techniky viedol Pierre . ktorého sme obliekli do Slovenského dresu spolu s Alanom a nebolo to nič jednoduché. Na tretej rovine nám ukázali nekonečne veľa kombinácii jazdenia a niekedy sme až neverili , čo ešte vymyslia. 

Po dobrom a namáhavom tréningu sme sa išly vyjazdiť na asfaltový pump track a pobrali sa na večeru do Štrasburgu.Večer sme navštívili centrum a videli svetelnú projekciu na kadedrále .Po namáhvom dni sme sa pobrali oddýchnuť a nabrať sily na další deň.

V sobotu sme dlhšie spali a dali neskoršie raňajky.Pierre nám pripravil výlet do centra na bicykloch spolu s návštevov budovy európskeho parlamentu.

Po obede sme si oddýchli a na podvečer nás čakal volný tréning pred pretekmi v Štrasburgu. Dráha nová od firmy Protrack mala premieru pre mnohých francúzských jazdcov. Neobvyklé pre nás ,že sa nachádzala priamo  vo vnútri velodromu.Dráha rýhla technická ,ktorá si vyžadovala presnosť pre jazdenie.Krásna moderná dráha. Po odjazdení tréningu sme sa pobrali oddýchnuť a dobre sa vyspať pred nedeľnajším pretekom.

foto BMX ŠTRASBURG: