MANCHESTER- EURÓPSKY POHÁR v BMX , UK 17-18.10.2015

18.10.2015 00:00

Posledné dvojkolo Európskeho pohára v BMX sa konalo v Anglickom Manchestri.Hala cyklistického centra pre Anglickú reprezentáciu je pre našincou len sen ,ktorý ím závidíme. V hale sa nachádza bikrosová hala s pro sekciou a vedľajšia hala má krásny velodrom. HENKY Riders zastupovala naša slovenská reprezentantka v BMX Kristína Madarásová v kategórií G15/16 . V sobotu nastupovala Kristína do kvalifikačných jazdách s ktorých nazbierala 10 bodov a ako štvrtá  postupovala do finálovej jazdy. Vo finále ostala pre Kiku vonkajšia dráha s číslom 8. Po štarte sa nedostala pred súperky a do prvej zákruty nabiehala vonkajškom.Na druhej rovine sa jej podarilo zrýchliť a technicky sa dostala na šieste miesto ,ktoré si udržala až do cieľa. Odmena za šieste miesto bola medajla v tvare BMX tabuľky s číslom 6.

Kristína Madarásová HENKY Riders pred štartom finále: 

V nedeľu nám los neprial a kvalifikačná jazda v ktorej Kika nastupovala bola nadupaná prioritou so sveta a európy. Kika sa nezľakla a dobre bojovala v kvalifikačných jazdách kde postupovala s tretieho miesta do hlavného finále. Vo finále si vybrala dráhu číslo 8. Štart bol ideálny až na prvý skok držala pódiové miesto no opäť sa jej nepodarilo dostať sa do vnútra zákruty .Nadbehla si ju vonkajškom a dobre zrýchlila na druhej rovinke bojovala o šieste miesto so švajčiarkou s ktorou sa dostala do kontaktu a obe padli .Naštastie sa nič nestalo a Kika po vlastných došla do cieľa na 7 mieste.

Kika potvrdila ,že patrí medzi svetovú špičku a ukončila svoju  sezónu  v chalengerovej kategórie G16 . V budúcej sezóne bude jazdiť v kategórií Junior Women .Sezóna pre Kiku bola úspešná .Dokázala vyhrať Európsky pohár vo Francúzsku ,zájazdila finále na majstrovstvách Európy a semifinále na majstrovstvách sveta,no škoda zranenia ,kroré ju zabrzdilo ešte k lepším výsledkom,Kike gratuľujeme za sezónu 2015 a tešíme sa na novú sezónu 2016 vo farbách HENKY Riders.