MIKOVICE -ČESKOMORAVSÝ POHÁR 4 . kolo 30.05.2015

30.05.2015 00:00

Mikovice usporiadali serial preteku ČESKOMORAVSÝ POHÁR v BMX a farby HENKY Riders zastupovali Sebastian a Richard Sulka s Davidim Pagáčom.

Richard Sulka sa prezentoval v kategórií B 8 a po kvalifikačných jazdách sa prebojoval do B finále . V B finále mu ostala vonkajšia dráha . Po štarte sa nedostal optimálne do zákruty a zo zákruty vybiehal na siedmom mieste . Počas dráhy sa drel dopredu a skúšal atakovať svojích súperov . Na tretej rovine si vylepšil pozíciu  v cieľi skončil na 6 mieste . V preteku obsadil 14 miesto.

David Pagáč sa prezentoval v kategórií B 13/14 a po kvalifikačných jazdách postupoval priamo do A finále . Vo finále si vybral vnútornú dráhu . Štart mu nevyšiel no do prvej zákruty sa prebojoval na štvrté miesto a podržal súperov . No prvý traja pretekáry mali už dostatočný náskok. David stíhacov jazdov sa dotiahol na súperov a v poslednej zákrute atakoval tretie miesto . No do cieľa prišiel na.mieste.

Sebastian Sulka sa prezentoval v kategórií B 15/16 a po vítazných kvalifikačných jazdách postúpil priamo do A finále .Vo finále si vybral vnútornú dráhu .

Po štarte išiel na prvom mieste no po prvom skoku mu vyšlapol s pedála a v prvej zákrute nachádzal  na štvrtom mieste. Na druhej rovinke chcel zrýchliť no súper spadol pred ním a Sebastian sa musel vyhnúť kolízií a stratil jedno miesto . Počas tretej rovine zrýchlil a pripravoval atak na súperov . Na štvrtej rovine sa dostal na štvrté miesto no jazdec pred ním spadol a Sebastian sa nestihol výhnúť a spadol v poslednej zákrute. Rýchle sa zdvihol zo zeme no v cieľi ho čakalo 6 miesto. 

 

 vyhodnotenie kategórie B13/14 David Pagáč 4 miesto