MIKOVICE -ČESKOMORAVSÝ POHÁR 5 . kolo 31.05.2015

31.05.2015 00:00

V nedeľu 31.05.2015 pokračovali preteky Českomoravského pohára v BMX v Mikoviciach.Farby HENKY Riders sme mali v zastúpení Sebastian a Richard Sulka a David Pagáč.

Richard Sulka pretekár kategórie B 8  sa po kvalifikačných jazdách prebojoval do B finále . V B finále odštaroval v strede pola a držal si do zákruty štvrté miesto . V zákrute spravil malú chybičku a prepadol sa na šieste miesto no na dráhe zabojoval a na tretej rovine mu patrilo opäť štvrté miesto,ktoré si udržal až do cieľa . celkovo obsadil v preteku 12 miesto.

David Pagáč pretekár kategórie B13/14 sa prebojoval s kvalifikačných jazd priamo do A finále.Vo finále si vybral vnútornú dráhu.Po prvom skoku vypol a do zákruty nabiehal na poslednom ôsmom mieste . Začal stíhaciu jazdu na druhej rovine zrýchlil a vylepšil si pozíciu v polovici dráhy mu patrilo piate miesto. V poslednej zákrute mal vedúci pretekár pád  po kontakte a David si vylepšil umiestnenie a v cieľi prišiel na 4.mieste. 

Sebastian Sulka pretekár kategórie B15/16 vyhral kvalifikačné jazdy a vyberal si do A finále dráhu ako prvý . Vybral si vnútornú. Po štarte sa dostal na prvom mieste a kontroloval si svoju pozíciu pred súpermi až do poslednej zákruty. Dostal sa do kontaktu so súperom  súboj v poslednej zákrute prehral a stratil svoje vedenie . V cieľi mu patrilo 3 miesto.

V mene HENKY Riders gratulujeme naším pretekárom za pekné výsledky .

 

-vyhodnotenie kategórie B 13/14 DAVID PAGÁČ 4 miesto.

 

vyhodnotenie kategórie B15/16 SEBASTIAN SULKA 3 miesto.