PRAHA ŘEPY

08.04.2015 22:13

PRAHA ŘEPY 28.03.2015

 

 

V sobotu 28.03.2015 sa v Prahe na Řepoch konal úvodný pretek bikrosovej sezóny .

HENKY Riders mali premieru v nových dresoch a robili dobré meno klubu.Ako sme sa prezentovali počas závodu?

 

Zastúpenie sme mali v kategórií do 8 rokov Richard Sulka umiestnil sa v C-finále na tretom mieste a nazbieral potrebné skúsenosti medzi licenčními jazdcami ,kde mal premieru.

 

V kategórií 9-10 ročných nás úspešne prezentoval Peter Danihel . Vyhral tri kvalifikačné jazdy a do finále postúpil ako štvrtý. Vo finále mal najlepší štart no na prvej trojvlne sa mu šmykla noha s pedála a musel doťahovať súperov. V cieľi to nakoniec bolo 6. miesto .

 

V kategórií 13-14 ročných nás uspešne prezentoval český reprezentant David Pagáč. Vyhral všetky jazdy a do finále postúpil ako prvý.Komentátor niekoľko krát spomenul , že sa jedná o českého jazdca , ktorí jazdí za Slovenský team HENKY Riders . Vo finále mal David veľmi dobrý štart no maličké zaváhanie na prvej rovine ho stálo prvenstvo a musel bojovať s tretieho miesta . Počas dráhy sa prebojoval dopredu no víťazstvo mu uniklo len o kúsok nakoniec s toho bolo krásne 2.miesto.

 

V kategórií 15-16 sme mali dvojité zastúpenie reprezentantou Sebastian Sulka a Kristína Madarasová.

Sebastian jazdil celý deň suverejne štart- cieľ. Vyhral všetky rozjazdi a vo finále vyhral s pekným náskokom a potvrdil svojú suverenitu s celého dňa.

 

Kristína Madarasová jazdila spolu so Sebastianom a dobré konkurovala svojím súperom. Do finále postupovala ako štvrtá . Dobrý štart vo finále ju dostal na predné pozície a v cieľovej rovine ustala nápor českého jazdca a nakoniec s toho bolo 3 miesto, takže sme mali dvoj riderov na pódiu.

 

Úvodné preteky do sezóny sme zvládli na výbornú a ukázali všetkým ,že naše bledomodré dresy jazdia v predu a sme dobré pripravení na novú sezónu . Test sme zvládli no teraz musíme ukázať naše kvality v Belgickom Zolderi na európskej lige , kde sa chystáme pomiešať poradie a spraviť dobré meno HENKY Riders.