Pretek Olympijských nádejí BMX krajín Vyšehradskej skupiny RAČA 18-19.04.2015

20.04.2015 22:14

HENKY Riders sa prezentovali prvý krát na Slovenskom preteku v Bratislave v Rači na preteku Olympíjských nádejí BMX krajín Vyšehradskej skupiny,súčastne Slovenský pohár 1 a 2 .kolo. Do skupiny HENKY Riders sa pribral nový člen len štvoročný Filip Repiský,syn dlhoročného pretekára BMX Braňa Repiského.

Sobota bola veterná a Račanská dráha preverila kondíciu pretekárov . Nedalo sa všetko skákať a viac bol pretek o ťahaní ako o technike. 

Jazdci HENKY Riders bojovali na trati a ukázali ,že vietor nám nerobí problém .Rozjazdy sme kontrolovali a komentátor často opakoval predné priečky v kategóriach jazdcami HENKY Riders.

Vo finále zajazdil  tréner a jazdec Peter Henčl /HENKY/ v kategórií cr. 30+ 1 .miesto a dobre naštartoval jazdcov HENKY Riders.

Po ňom zvíťazil v kategórií do 6 rokov nováčik v teame Filip Repiský .

V kategórií do 8 rokov mal pád vo finále Richard Sulka a umiestnil sa na 7. mieste .

V kategórií 13/14 rokov spoliar preteku po dvoch pádoch sa David Pagáč umiestnil na 2.mieste 

V kategórií 15/16 suverejne zvíťazil Sebastian Sulka a na 2. mieste sa umiestnila Kristína Madarasová , takže sme brali prvé a druhé miesto pre HENKY Riders.

 

Nedeľa bola chladná ,no pre pretek lepšia lebo nefúkalo a dráha bola rýchlejšia . Na štarte nám chýbal  náš HENKY Rider David Pagáč , ktorý preteky neabsolvoval.

Tréner Henky sa pobil medzi zlúčenou kategóriou cruiser 17-29rokov a  30 viac a vo finále obsadil 2.miesto ,no vyhodnotení bol zvlášť takže v kategórií cr.30+ obsadil 1. miesto 

Filip Repiský bojoval na dráhe so staršími pretekármi do 8 rokov a v kategórií do 6 rokov mu patrilo 2 miesto.

Richard Sulka zajazdil finále na 4.mieste a vylepšil výsledok zo soboty.

Kategória 15/16 bola zlúčená s kategóriou 17+ a vo finále sa umiestnil  Sebastian Sulka na 2.mieste   a Kristína Madarasová na 7.mieste.

v samostatnej kategórií 15/16 Sebastian Sulka na 1.mieste a Kristína Madarasová na 2. mieste .

 

Po vyhodnotení výsledkov z nedeľe sa vyhodnocoval celý víkend Pretek Olympijských nádejí BMX krajín Vyšehradskej skupiny .

Prvestvo bral pre HENKY Riders Sebastaian Sulka v kat. 15/16 a Peter Henčl /HENKY/ v kat. cr.30+.

Druhé miestá pre HENKY Riders Kristína Madarasová  v kat. 15/16 a Filip Repiský v kat. do 6 rokov.

 

Na záver sme spravili spoločnú fotografiu HENKY Riders a pobrali sa po úspešnom víkende  domov .