EURÓPSKÝ POHÁR FRANCÚZSKO- MESSIGNY ET VANTOUX 02-03.05.2015

05.05.2015 00:36

 Francúzske mesto Gijon usporiadalo 3 a 4. kolo Európsky pohár v BMX a HENKY Riders nechýbali pri tom. Reprerezentovali nás David Pagáč v kat.B13/14,Sebastian Sulka v kat.B15/16,a Kristína Madarasová v kat. G 15/16 . Cestovali sme vo štvrtok ráno a prespali v Strasburgu u francúského bmx ridera Piera Mineta. V piatok sme sa presunuli do mestečka Dijon /MESSIGNY ET VANTOUX/, kde sa konali preteky. Technická dráha v upršanom počasí čakala na nás ,  natrénovali ,mokrý a špinavý po tréningu sme sa išli ubytovať na hotel. V sobotu sa konalo preteky 3.kola Európskeho pohára v BMX a naší HENKY Riders štartovali v bloku B nad 12 rokov. Počasie sa menilo zamračené z daždom alebo len pod mrakom no dráha bola pomerne slušne rýchla a prvky na nej sa dali naskákať. 

David  Pagáč ako prvý s HENKY Riders nastúpil do preteku . Medzi staršími 14 ročními  postupil s kvalifikačných jázd z 3 miesta a prebojoval sa do 1/16 finále no tu natrafil na tažký los a postup  do 1/8 finále mu ušiel o kúsok keď mu podšmiklo predné koleso na štarte a musel bojovať zo zadu a prišiel na nepostupovom 6 mieste do cieľa.

Sebastian Sulka postupoval z kvalifikačných jázd z 3 miesta a postupoval do 1/16 finále.V ťažkej 1/16 finále prišiel o postup na tretej rovinke kde pretiahol skok po zadnom a stratil postupové umiestnenie . Do cieľa prišiel na nepostupovom 5 .mieste.

Kristína Madarasová vyhrala svoje kvalifikačné jazdy a postúpovala do 1/4 finále , Suverejným spôsobom štart cieľ vyhrala 1/4 finále a postúpila s 1 miesta do 1/2 finále. V semifinále prešmikla na štarte a doťahovala súperky .V cieľi bola na postupovom 3 mieste čakalo ju finále. Vybrala si  8 na štarte ,vonkajšiu krajnú dráhu. Finále vyšlo na výbornú .Po výjazde z druhej zákruty vybiehala na prvom mieste a súperkám ušla a v cieľi ju čakalo víťazstvo .

Po odovzdaní  cien sme  sledovali pretek junorov a elite a po ukončení finále sme sa pobrali na hotel relaxovať.

V nedeľu  4 kolo Europského poháru bolo upršané počasie dalo zabrať organizátorom a tý sa snažili zametať kaluže na dráhe . Bol to slušný motokros a dráha bola pomalšia a menej sa skákalo .

David Pagáč  postupil s kvalifikačných jázd z 3 miesta a prebojoval sa do 1/16 finále . V 1/16 finále bojoval až do cieľa kde predbehol súpera a postupoval do 1/8 finále zo 4 miesta. V 1/8 finále ho súperi zavreli po štarte a  David ostal v zadu . Na dráhe bojoval no v cieľi bol na nepostupovom mieste a do 1/4 finále nepostúpil.

Sebastian Sulka postupoval z kvalifikačných jázd z 3 miesta a postupoval do 1/16 finále. V 1/16 finále mu vypla noha po štarte a s posledného miesta stíhal  súperov . Do cieľa prišiel na nepostupovom 5 mieste veľmi tesne , ale do 1/8 finále nepostúpil.

Kristína Madarasová postupovala do 1/4 finále s prvého miesta z kvalifikačných jázd . 1/4 finále vyhrala a čakalo ju 1/2 finále.V semifinále išla s vonkajšej dráhy no na druhej rovine preskákala súperku a vyhrala aj semifinále a postúpila do finále. Vo finále vyberala prvá a opäť vybrala 8. Do zákruty nabehla na 3 mieste na druhej zrýchlila a prebojovala sa na 2 miesto .Holandanku už nedobehla no v cieĺi s toho bolo krásne 2 miesto .

Po vyhlásení vítazov sme si pobalili veci a vyrazili na spiatočnú cestu na Slovensko. Vo Francúzsku sme  zanechali dobré meno HENKY Riders a cez týždeň sa dobre pripravíme na nasledujúce preteky , ktoré nás čakajú o týždeň v Brne .

  * Kristína Madarasová na obrazovke live bmx 2 day com.

 *Sebastian po štarte v kvalifikačných jazdách 

  * David Pagáč pred štartom s koridorov

 

 * Kristína Madarasová podium víťaz

 * Kristína Madarasová 2.miesto

 * Kristína Madarasová, tréner Henky a Pier Minet/ fra/