ŠTRASBURG - OPEN RACE FRA,CH,D

13.09.2015 00:00

Ako vyvrcholenie  tripu HENKY Riders bol pretek OPEN RACE troch krajín Francúzska , Nemecka a Švajčiarska ,ktorý sa konal pri príležitosti otvorenia BMX dráhy v Štrasburgu. HENKY Riders nastúlili Peter Danihel v kategórií B9/10, David Pagáč v kategórií B13/14 a Kristína Madarasová v kategórií mix G17+Men 30+.

Po prvých kvalifikačnýj jazdách sme mali úsmev ,keď naši  všetci traja jazdci vyhrali svoje rozjazdy. Druhú jazdu potvrdil David spolu s Kikou prvenstvom no Peter prešmykol na štarte a druhú svoju jazdu zajazdil na 3 mieste. Po dvoch jazdých nasledovala obedná prestávka a slávnostné otvorenie dráhy.

Po prestávke dokončili jazdci tretie svoje kvalifikačné jazdy a HENKY Rideri to dali všetci za 1.

Na Petra a Davida čakali semifinálové jazdy. Ako prvý sa postavil na svoju semifinálovú jazdu Peter a v cieľi prišiel na štvrtom mieste a postúpil do finále kat. B9/10 . David nezaváhal ani v semifinále a suverejným spôsobom vyhral semifinále a postupoval do hlavného finále kat. B13/14.

Kristína Madarasová  17:

David Pagáč 02:

Peter Danihel 101 :

Vo finále sme mali všetkých svojích jazdcov . Ako prvý štartoval svojú finálku Peter Danihel v kategórií B9/10. Štartoval z vonkajšej dráhy a po štarte sa nedostal do vnútra a súperi si ho podržali v zákrute a Peter musel dobiehať . Na dráhe zabojoval a v cieľi prišiel na 6.mieste .

David Pagáč odštartoval svoje finále v kategórií B13/14 slušným štartom no dostal sa na prvom hrbe do kontaktu so súperom a musel vynechať pár záberov čo ho stalo prvenstvo. S prvej zákruty vybiehal na druhom mieste a stíhal svojho súpera. Do cieľa prišieľ za ním len o pár centimetrov no patrilo mu krásne druhé miesto.

Kristína Madarasová v kategórií mix. odštartovala na druhom mieste a atakavala počas celej dráhy prvé miesto. To sa jej nakoniec podarilo na poslednom skoku a do cieľa prišla ako prvá a vybojovala vítažstvo pre farby HENKY Riders.

PETER DANIHEL 6.miesto kat.9/10

DAVID PAGÁČ 2.miesto kat. B13/14

KRISTÍNA MADARASOVÁ 1.miesto kat. Mix G 17+ Men 30+

 

Francúzi uznali naše kvality a pri odovzdávaní cien nás odmenili hromadným aplauzom. Ďakujeme jazdcom HENKY Riders sa krásne výsledky a prezentáciu klubu HENKY Riders na medzinárodnej scéne BMX. Ľudia nás poznajú ako silný team s kvalitními jazdcami a my potvrdzujeme svoje kvality . Jazdci si dobré potrénovali na francúzských dráhach a dobre sa pripravili pred európskym pohárom vo Švajčiarsku.Veľké ĎAKUJEM patrí Pierovi Minetovi za podporu pri našom tripe vo Francúzsku.MERCI PIERRE.......my HENKY Riders.