UKONČENIE ZIMY S HENKY Riders 14-15.03.2015

21.03.2015 16:04

UKONČENIE ZIMY S HENKY Riders 14-15.03.2015

HENKY Riders organizovali BMX kemp s medzinárodnou účasťou bmx jazdcov /CZ,SK,AUT,HUN/.Nechýbali medzi nimy finalisti s ME s roku 2014 .

Kemp bol pod trénerskou taktovkou Petra Henčla /HENKY/ .Sobotný doobedný tréning začal rozcvičkou a rozjazdením na dráhe. Tréner si preveril jazdcov v ovládaní bicykla, kde mali jazdci vyšľapať pahorok po zadnom kolese. Tý dobrý jazdci vyšlapali pravidelne, ale boli aj taký čo sa rýchlo učili s HENKY Riders. Pumpovanie a technika sa jazdila v druhej časti tréningu . Na záver vystupnili tempo a jazdili na kontakt a výbušnosť.

Po doobednom tréningu sa pobrali na strečing a potom na obed.

Poobedný trening začal zahriatim tela a trialové prvky .Jazdci sa bavili, no spd - pedále neboli výhodou. Jazdcom sa meral tri krát čas na štarte. Rodičia pomohli a vyzametali štart aby jazdci boli čo najrýchlejší .Najlepší čas dosiahla HENKY Riderka Kika Madarasová ktorá dala čas 0:02:49.

Tréning pokračoval v technike na druhej rovine a jazdci museli viac skákať. Keď jazdili do protismeru bolo vidieť ,že niektórým začína unavá a bicykel ím viac lieta. No jazdili zo srdcom a keď nevládali vypýtali sa na toaletu. Po návrate opäť na dráhe bojovali.Na záver večera, zorganizovali HENKY Riders mini race ktorý vyhrali naši jazdci NEZMAR – PEŤKO DANIHEL a KIKA – KRISTÍNA MADARÁSOVÁ. Najmladšiu kategóriu vyhral Nico Gossl s Rakúska.Všetci jazdci boli vyhodnotení a odniesli si vecné ceny od HENKY Riders.

Po vyhodnotení výsledkov sa pobrali zrelaxovať.

V nedeľu sa zoznam jazdcov zmenil a nabral na kvalite . Jazdila sa viac technika skokov a štarty v skupinách. Jazdci boli dobré rozbehnutý po sobote a zvyšovali si svoje hranice .Rozdelili sa na štyri teamy a jazdili štafetu.Jazdci podávali tie najlepšie výkony a povzbudzovali sa navzájom . Pridali jazdu na výdrž . Niektorý jazdci prepálili úvod zo silami a v poslednom kole prišli o svoje vedenie. Tu bolo vidieť, ako sú na tom kondične a či treba ešte niečo doľadiť. Na záver dali skupinové štarty . Tréning si vyhodnotili po strečingu a rozlúčili sa s účastníkmi kempu a popriali všetko dobré v sezóne 2015 s HENKY Riders.