Valentínsky HENKY Riders camp 14-15.02.2015

17.02.2015 22:27

Valentínsky HENKY Riders camp 14-15.02.2015

 

 

 

Na Valentína sa stretli Slovenský ,Český a Rakúsky jazdci pri HENKY Riders campe v Šenkviciach. V tomto roku to už bola druhá akcia organizovaná skupinou jazdcou HENKY Riders.

Konkurencia jazdcov výborná .Aktuálny majster Európy Michal Hrazdíra , bývali majster Európy Adam Smolík a bývala svetova dvojka O. Matejik finalisti s Europy s Dánska D.Maníkova, K.Madarasová, V.Káger, Míša Hájková ,E. Bauer ,D.Pagáč , náš najlepší slovenský bmx rider s ankety Zlatý pedál S. Sulka , najlepší junior J.Oška majstri Slovenska M. Maník a tréner Henky

doliehal na tréningu na jazdcov.

Po rozcvičke sa jazdci dobré rozjazdili a zlepšovali svoju techniku jazdením po zadnom , predhadzovaní a jazdení v skupinách na tvrdosť.

Na koniec tréningu sme sa zabávali a jazdili trial a stabilitu.

Po tréningu ponaťahovali a pobrali sa k obedu . Po trojhodinovej pauze nastúpili na druhý tréning zameraní na kontakt a výbušnosť. Jazdci pred tréningom dostali od sponzora firmy AKUNA energetický doplnok stravy AKU BAR v citronovej a ríbezlovej chuti .

Doplnili nás český BMX a MTB jazdci ktorý si pochvaľovali tréning s nami. Pri jazde na kontakt nebola núdza o pekné súboje a kontakt telo na telo no v rámci fair play.

 

Jazdili sme manual na tretej rovine a jazdci sa predbiehali kto to dá najviac. Nakoniec sme jazdili dráhu zozadu a trénovali predhadzovanie ostrých hrbov. Sobotný večer ukončil pretek , kde sa spojili všetky kategórie a jazdilo sa náhodným výberom jazdcov podla čísla .Takto sa stretli mladší jazdci s tými staršími v jazde a záležalo aj na lóse a štastí kto s kým pôjde. Nakoniec do Afinále postúpili D.Pagáč, A.Smolík , R. Bukva a M. Maník ktorí mal 6 bov ako V. Kager no lepšie umiestnenie ho poslalo do finále a posunul V. Kager do B -finále .Vynotenie bolo podla kategórií 6-9,10-13,open class .Víťazmi sa stali :

 

  • kat do 9 rokov M. Hrazdíra /CZ/,

  • kat.do 13 rokov Marko Maník/SK/ ,

  • open class vyhral HENKY Rider David Pagáč /CZ/.

 

Po vyhodnotení sme sa pobrali oddýchnuť a nabrať silu na nedeľu.

Nedeľa bola doplnená o jazdcov z Brna a jazdcov z Vosendorfu. Tréning bol rozdelení na techniku a silu . Jazdci po sobote boli kvalitne rozjazdení a rovinky jazdili technickejšie a rýchlejšie ako v sobotu . Osaka ukázal jazdcom ako sa jazdia rovinky manuálom a kombináciu skokov po prednom kolese do manuálu .

Jazdcov to inšpirovalo a videli , že hranice BMX su neobmedzené a trend techniky rýchlo narastá . Cez prestávku jazdci dostali proteín od firmy AKUNA v podaní AKU BAR.

Druhá časť tréningu bola zameraná na silu a skoky. Jazdci jazdili štafetu v štyroch týmoch . Každý team bol v zložení jazdca z Čiech,Slovenska ,Rakúska . Bolo zaujímave sledovať ako každý jazdec odovzdáva maximum pre svoj team.Na prvej rovinke jazdci skákali celú trojvlnu a mladší jazdci ju jazdili celú manuálom . Po celom víkende bolo vidieť na jazdcov chuť jazdiť a na každom kus pokroku v technike .Keď som oznámil jazdcom že ideme na strečing a bude koniec nikomu sa nechcelo z dráhy preč. Akciu Valentínsky HENKY Riders camp hodnotím za vydarení a teším sa na ukončenie zimnej prípravy ďalším marcovým HENKY Riders campom ktorý sa bude konať 14-15.03.2015 v hale v Šenkviciach.