Valentínsky HENKY Riders Camp

16.02.2016 17:32

Na Valentína 13-14.02.2016 HENKY Riders zorganizovali VALENTÍNSKY HENKY Riders Camp v Senkviciach s medzinárodnou účasťou jazdcov Slovenska, Česka, Rakúska, Maďarska a Poľska.

Jazdci boli rozdelení do troch skupín podľa výkonnosti. Prvý tréning bol zameraní na jazdenie no pedal a jazde do kontaktu. Jazdci jazdili z rampy v skupinách a museli pracovať s bicyklom aby dokázali zrýchliť na jednotlivých skokoch. Najmenší jazdci si mohli pomôcť malym zabranim na štarte  potom tiez zvládali techniku no pedal. Tréning sa pritvrdil na jazdu do kontaktu, kde bolo vidieť nasadenie jazdcov do tréningu. Mladí pretekári sa učili skákať ľavicu na tretej rovine a starší skúšali manuál celej rovinky. Tréning ukončili štartom v skupinách . Po strecingu ukončili prvý tréning a dali si obedovu prestávku.

Druhý tréning začali s technikou ovládania bicykla trialom a po zadnom. Jazdci absolvovali pretek o najlepší štart . Každý z nich mal tri pokusy a zarataval sa ten najlepší čas. Súťaž vyhral s najlepším časom český jazdec Tomáš Merta s časom 2,29 sec. Niektorý jazdci zaznamenali svoje zlepšenie  oproti poslednému kempu a ty ktorý povolili na nový rok dostali varovanie aby pridali. Na záver druhého tréningu sa uskutočnil Valentinsky HENKY Riders cup . Jazdci boli rozdelení do dvoch kategórii podľa výkonnosti. Systém preteku bol tri jazdy a súčet bodov rozdelil jazdcov do finálovej jazdy. Mladšiu kategóriu vyhrala Bauer Lena s Rakúska. Staršiu kategóriu vyhral pretekár  Zsoboszlai Patrik s Maďarska , ktorý tesne pred cielom predbehol Tomáša Mertu a len o halusku zvíťazil. Jazdci boli odmenení vecnými cenami od HENKY Riders a večer ukončili spoločnou fotkou.

 

V nedeľu pokračovali Valentinskym kempom . Jazdci absolvovali intenzívnu rozcvičku a pokračovali rozjazdenim sa po dráhe. Jazdci boli rozdelení do skupín a začali štartami. Po štartoch sa presunuli na techniku druhej roviny. Trénovali hlavne skoky a naskakanie celej rovinky .Jazdci absolvolali jazdu na tri kola kde miestami isli no pedal a niekde mohli zabrať . Intenzita jazdenia sa zvyšovala a jazdci dostávali dobre do tela. Techniku ladili jazdenim prvej roviny v protismere kde skákali do zadného kolesa dva skoky. Jazdci mali veľkú radosť, keď sa im to podarilo a boli odmenení potleskom od ostatných jazdcov.Tréning sme dokončili štartami a voľným vyjazdenim na dráhe. Po záverečnom strecingu ukončili Valentinsky  HENKY Riders camp  rozlúčili sa a pobrali domov. Na jazdcov bolo vidieť únava no spokojnosť z dobrej vykonanej roboty počas celého víkendu. Tešíme sa na najbližší tréning s HENKY Riders .