ZOLDER Európska liga 1a2 kolo

08.04.2015 23:22

ZOLDER /BELGICKO/ 04-05.04.2015 / EURÓPSKA LIGA 1 a 2 kolo

 

 

Prvý aprílový víkend privítal Zolder viac ako 1900 jazdcov na prvom a druhom kole Európskej ligi v BMX a HENKY Riders boli pri tom. Reprezentovali nás traja jazdci : Sebastian Sulka , Kristína Madarasová a Peter Danihel. Pre chorobu sa musel odhlásiť David Pagáč, ktorí s nami do Zolderu necestoval.

V piatok nás čakalo chladné počasie a obmedzení tréning pre veľkú účasť jazdcov. Tréning bol voľný pre kategórie dve hodiny no jazdci sa dostali na dráhu len raz za pól hodinu. Už v tréningov bolo vidieť , že belgický a holandský jazdci majú dráhu najazdenú a že konkurovať ím bude ťažké.

Po tréningu sme sa dostali na večer na hotel a ubytovali . Rýchle navarili niečo teplé a sušili vlhké veci.

V sobotu sme sa prebrali do daždivého rána. Tréning pred závodom mal blok A už od 8 hod tak sme sa rýchlo pobrali na trať do Zolderu. Pre veľký počet jazdcov sa upravil systém kvalifikačných jázd na dve jazdy . V bloku A sme mali zastúpenie HENKY Rider Peter Danihel v kategórií 9-10 ročných . V tejto kategórií štartovalo viac ako 200 jazdcov. Rozjazdi zajazdil dva krát na druhom mieste a postupil do 1/16 finále . V 1/16 finále zabojoval ,keď zo siedmeho miesta po prvej zákrute postúpil na postupové štvrté miesto do 1/8 finále. V 1/8 finále chytil ťažký los. Do prvej zákruty išiel na postupovom mieste no v zákrute ho domaci belgičan vytlačil a stratil svojú pozíciu v cieľi s toho bolo 8 miesto a s preteku vypadol .

V bloku B sme mali zastúpenie v kategórií B15/16 Sebastian Sulka. V kategórií štartovalo 230 jazdcov. Sebastian vyhral obe kvalifikačné jazdy a postúpil do 1/16 finále. V 1/16 finále udrel parádny štart a vyhral jazdu a postúpil do 1/8 finále. V 1/8 finále bol v prvej zákrute na tretom mieste no súper pred ním spadol a Sebastian musel ísť do brzdy a vyhnúť sa mu . Nakoniec ho to stálo postup a s pretekom sa rozlúčil.

Druhým zastúpcom v bloku B bola Kristína Madarasová v kategórií G 15-16 s celkovým počtom 53 pretekárok. Obe kvalifikačné jazdi vyhrala suverejne a postupila do 1/4finále .V ¼ finále nedala súperkám šancu a vyhrala s náskokom. V ½ finále išla s tretieho miesta po prvej zákrute no v druhej bola už druhá a na tretej rovine prepumpovala trojku v európe a v cieľi bola opäť na prvom mieste.

Vo finále sme zariskovali a Kristína sa postavila na štart vedľa najväčších súperiek a ty ju po štarte zavreli a musela dať stíhaciu jazdu. Na dráhe zamakala a v cieľi s toho bolo 6 miesto.

 

V nedeľu bolo konečne počasie s nami a konečne sa usmialo slniečko na nás .

V bloku A náš HENKY Rider Peter Danihel zajazdil kvalifikačné jazdy na druhom mieste a postúpil do 1/16 finále. Tu dostal ťažký los s prioritými číslami so sveta a chýbali skúsenosti aby postúpil daľej do 1/8 finále . V cieľi bol na nepostupovom 8. mieste a preteky sa pre neho skončili .

V B bloku nás Sebastian Sulka prezentoval veľmi slušne . Kvalifikačné rozjazdy vyhral a postúpil do 1/16 finále . Ťažký los v 1/16 finále mu nevadil a porazil súperov s prioriti a postúpil s tretieho miesta do 1/8 finále. Konkurencia sa zosilnela a los mu pridelil ešte náročnejších jazdcov . Sebastian sa dokázal vyrovnať aj s 1/8 finále a zo štvrtého miesta postúpil do ¼ finále. Tu už nemal potrebné štastie a do cieľa prišiel na nepostupovom 6 .mieste a preteky sa pre neho skončili .

Všetko to bolo na našej riderke Kristíne Madarasovej . Rozjazdy odjazdila dva krát na prvom mieste a postúpila do ¼ finále.Po dlhej pauze nastupovala do 1/4finále a nebola dobre zahriata a v cieľi jej patrilo 3 miesto a postup do semifinále. Semifinále odpálila krásne a v cieľi bola na 2.mieste a vybojovala si postup do finále . Paradox bol .že vítazka zo soboty sa nedostala ani do finále . Vo finále sa jej nepodaril štart a bola zavretá súperkami no nevzdala sa a bojovala až do cieľa a vylepšila si sobotné umiestnenie a skončila na 5. mieste a potvrdila svoju finálovú účasť po oba dni a ukázala ,že súperky s ňou musia pre túto sezónu rátať.

Celkovo HENKY Riders zanechal dobré meno a ukázal , že náš team je silný aj v Európe a súperi musia s nami rátať.Aj tréneri veľkých bikrosových krajín zhodnotili , že sme za zimu spravili veľký pokrok a odviedli dobrú robotu. Sezóna len začína a my vieme , že naše cieľe sú vysoké a dokážeme ích naplniť.