ZOLDER /BELGICKO/ 21-25.07.2015 - MAJSTROVSTVÁ SVETA

23.07.2015 00:00

V Belgickom Zolderi sa zislo viac ako 3000 jazdcov na majstrovstvách sveta v BMX a HENKY Riders v zložení Sebastian Sulka,Kristína Madarasová a David Pagáč nechýbali pri tom.

 Ako prvý do bojov zasiahol David Pagáč v kategórií B 13 v utorok 21.07.2015. David postupil s kvalifikačných jazd a čakalo na neho 1/8 finále. Tu neodštartoval úplne ideálne a do prvej zákruty sa nedostal na postupoé miesto . Počas trate bojoval a snažil sa dotiahúť na postup no neuspel a preteky sa pre neho skončili v 1/8 finále. 

V stredu 22.07.2015 zasiahli do bojov naši HENKY Rideri Sebastian Sulka B16 a Kristína Madarasová G16.

Sebastian Sulka zaváhal v prvej kvalifikačnej jazde a ušli mu potrebné body na postup. Druhú a tretiu kvalifikačnú jazdu zajazdil na postup no celkovo nepostúpil s rozjázd do 1/16 finále a preteky sa pre neho skončili .

Kristína Madarasová bola naša posledná nádej na úspech. V kvalifikačných jazdách bez problémov jazdila na postup a vybojovala si 1/4 finále.

V 1/4 finále štartovala s vonkajšej dráhy a po prvom skoku zatláčala na svoje súperky a  do zákruty nachádzala na postupovom mieste ktoré si udržala až do cieľa a postupovala do 1/2 semifinále. V semifinále dobre odštartovala no do prvej zákruty sa nedostala do vnútra a zo zákruty vybiehala na piatom mieste na druhej rovine sa dostala do kontaktu so súperkou a do druhej zákruty nenabehla do idealnej stopy a Kristínu to podšmiklo a sen o finále sa rozpadol. Celkovo v preteku obsadila 15 miesto .

 

Majstrovstvá sveta nedopadli pre HENKY Riders podľa stanovených cieľov pred sezónou 2015 .Musíme uznať kvality konkurencie a popracovať na sebe ,aby sme potvrdili ,že jazdci HENKY Riders patria medzi svetovú špičku a naše výsledky s pretekov budú  do budúcna len narastať. Ďakujeme jazdcom za prezentáciu HENKY Riders na preteku majstrovstiev sveta v belgickom Zolderi a prajeme krásne letné prázdniny . 

 

Kristína Madarasová G 16  pred štartom :

 

 

David Pagáč B 13  :